مراحل راه‌اندازی کترینگ غذا
نوشته شده توسط : ساناز

راه‌اندازی کترینگ شامل مراحل زیر می‌شود:

انتخاب نوع کترینگ

طراحی برنامه کسب‌وکار

انتخاب محل

مدیریت مالی

مجوزها و مدارک لازم

تهیه تجهیزات

استخدام پرسنل و آموزش

برندینگ و بازاریابیراهنمای قدم به قدم راه‌اندازی کترینگ

1. انتخاب نوع کترینگ

اولین و مهم‌ترین مرحله راه‌اندازی این کسب‌وکار، انتخاب نوع کترینگ ناریجه است که قصد دارید تاسیس کنید. کترینگ انواع مختلفی دارد که هرکدام ملزومات و نیازمندی‌های ویژه‌ای دارند:

کترینگ خانگی: این نوع کترینگ معمولاً توسط آشپزهای خانگی و در خانه راه‌اندازی می‌شود. کترینگ خانگی در مقایسه با انواع دیگر تجهیزات حرفه‌ای کمتری نیاز دارد و به همین دلیل هزینه راه‌اندازی آن کمتر است. شما می‌توانید این شغل را بدون استخدام نیروی کار جدید شروع کنید، اما در مقابل تعداد سفارش کمتری می‌توانید آماده کنید. از آنجایی که این کسب‌وکار در محیط خانه انجام می‌شود، جذب مشتری و بازاریابی مناسب برای آن، چالش‌برانگیز است.

کترینگ غیرخانگی: راه‌اندازی کترینگ غیرخانگی در آشپزخانه‌های صنعتی و حرفه‌ای صورت می‌گیرد. این نوع کترینگ به پرسنل آموزش‌دیده، تجهیزات حرفه‌ای و مجوزهای مربوطه نیاز دارد. امکان ارائه خدمات به تعداد بالا و درآمد بیشتر در راه‌اندازی این نوع کترینگ فراهم است.  

کترینگ ناریجه

کترینگ شرکتی: در کترینگ شرکتی خدمات به ادارات و شرکت‌های طرف قرارداد ارائه می‌شود. تعداد پرسنل، تجهیزات و ظرفیت فضا در کترینگ شرکتی متناسب با حجم سفارشی که به طرف قرارداد ارائه می‌شود، انتخاب می‌شود. در کترینگ شرکتی معمولا منو به درخواست طرف قرارداد تنظیم شده و خدمات به صورت روزانه و منظم ارائه می‌شوند.

کترینگ مراسم و جشن‌ها: خدمات این نوع کترینگ در مراسمات خاص مانند سمینارها، تولدها و عروسی‌ها ارائه می‌شود. پایداری این نوع کترینگ تا حدود زیادی به هماهنگی با مشتریان و برنامه‌ریزی دقیق بستگی دارد. ظرفیت مکان، تجهیزات و تعداد پرسنل متناسب با حداکثر حجم سفارشی که می‌توانید ارائه دهید، مشخص می‌شود.

کترینگ بیمارستان‌ها، قطارها، هواپیماها و کارخانه‌ها انواع دیگری از کترینگ هستند که ماهیت راه‌اندازی و خدمات‌رسانی آن‌ها تا حدود زیادی مشابه موارد توضیح داده شده است.

2. طراحی برنامه کسب و کار کترینگ

طراحی یک برنامه کسب‌وکار هدف‌مند و دقیق پایه و اساس موفقیت در هر کسب‌وکاری است. یک برنامه جامع شامل بخش‌های زیر است:

تحقیقات بازار

به کمک تحقیقات بازار می‌توانید اطلاعات مفیدی درباره ترجیحات و نیاز مشتریان خود به دست آورید و ضمن شناخت رقبا با روند بازار هم آشنا شوید. اطلاعات حاصل از تحقیقات بازار جهت تعیین قیمت‌گذاری و استراتژی‌های بازاریابی به کار می‌روند. تعیین اهداف راه اندازی کترینگ

اهداف بلندمدت و کوتاه‌مدت خود را به صورت واقع بینانه و قابل دستیابی مشخص کنید. جهت و مسیر کسب‌وکار شما با تعیین اهداف، واضح و روشن خواهد بود.

برآورد مالی و تخمین هزینه‌های راه‌اندازی کترینگ

به تخمین هزینه‌ها و درآمدهای حاصل از کسب‌وکار برآورد مالی گفته می‌شود. در ابتدا لازم است مشخص کنید برای راه‌اندازی کسب‌وکار به چقدر سرمایه اولیه زیاد دارید و در مقابل پس از طی چه مدت زمانی می‌توانید به نقطه سربه‌سر برسید. برآورد مالی می‌بایست موارد زیر را شامل شود:

درآمدهای پیش‌بینی شده

هزینه‌های ثابت شامل هزینه اجاره، تجهیزات، مجوزها

هزینه‌های متغیر شامل هزینه مواد اولیه، حقوق و دستمزد کارکنان

یکی از مهم‌ترین بخش‌های برنامه کسب و کار، تخمین هزینه‌های راه‌اندازی و اداره آن است. داشتن اطلاعات دقیق درباره هزینه‌های راه‌اندازی و اداره کترینگ، به شما کمک می‌کند تا دقیقا بدانید چه مقدار سرمایه نیاز دارید. این هزینه‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

هزینه تجهیزات: خرید تجهیزات مورد نیاز برای آشپزخانه

هزینه مجوزها: هزینه‌های مربوط به دریافت مجوزهای کاری و بهداشتی

هزینه مواد اولیه: خرید مواد اولیه غذایی و مصرفی

هزینه پرسنل: دستمزد و حقوق کارکنان

هزینه بازاریابی: هزینه‌های مربوط به بازاریابی و تبلیغات

3. انتخاب محل راه اندازی کترینگ غذا

انتخاب یک محل مناسب برای راه‌اندازی کترینگ، نقش زیادی در پایداری این کسب‌وکار دارد. محل کترینگ می‌بایست به اندازه‌ای بزرگ و مجهز باشد که بتوان تمام فرآیندهای کاری را به آسانی در آن انجام داد. از طرفی امکان دسترسی بالا به منابع و مشتری هم می‌تواند یک فاکتور مهم در انتخاب محل مناسب محسوب شود.

4. مدیریت مالی کترینگ

توانایی مدیریت مالی به شکل دقیق و صحیح سهم زیادی در موفقیت کسب‌وکار شما دارد. مدیریت مالی مناسب درآمدها و هزینه‌ها و تنظیم بودجه‌بندی اصولی، می‌تواند منجر به پایداری کسب‌وکار شود. برای این کار می‌توانید از نرم‌افزارهای مدیریت مالی و حسابداری استفاده کنید.

 





:: بازدید از این مطلب : 25
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 18 دی 1403 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: