نوشته شده توسط : ساناز

راه‌اندازی کترینگ شامل مراحل زیر می‌شود:

انتخاب نوع کترینگ

طراحی برنامه کسب‌وکار

انتخاب محل

مدیریت مالی

مجوزها و مدارک لازم

تهیه تجهیزات

استخدام پرسنل و آموزش

برندینگ و بازاریابیراهنمای قدم به قدم راه‌اندازی کترینگ

1. انتخاب نوع کترینگ

اولین و مهم‌ترین مرحله راه‌اندازی این کسب‌وکار، انتخاب نوع کترینگ ناریجه است که قصد دارید تاسیس کنید. کترینگ انواع مختلفی دارد که هرکدام ملزومات و نیازمندی‌های ویژه‌ای دارند:

کترینگ خانگی: این نوع کترینگ معمولاً توسط آشپزهای خانگی و در خانه راه‌اندازی می‌شود. کترینگ خانگی در مقایسه با انواع دیگر تجهیزات حرفه‌ای کمتری نیاز دارد و به همین دلیل هزینه راه‌اندازی آن کمتر است. شما می‌توانید این شغل را بدون استخدام نیروی کار جدید شروع کنید، اما در مقابل تعداد سفارش کمتری می‌توانید آماده کنید. از آنجایی که این کسب‌وکار در محیط خانه انجام می‌شود، جذب مشتری و بازاریابی مناسب برای آن، چالش‌برانگیز است.

کترینگ غیرخانگی: راه‌اندازی کترینگ غیرخانگی در آشپزخانه‌های صنعتی و حرفه‌ای صورت می‌گیرد. این نوع کترینگ به پرسنل آموزش‌دیده، تجهیزات حرفه‌ای و مجوزهای مربوطه نیاز دارد. امکان ارائه خدمات به تعداد بالا و درآمد بیشتر در راه‌اندازی این نوع کترینگ فراهم است.  

کترینگ ناریجه

کترینگ شرکتی: در کترینگ شرکتی خدمات به ادارات و شرکت‌های طرف قرارداد ارائه می‌شود. تعداد پرسنل، تجهیزات و ظرفیت فضا در کترینگ شرکتی متناسب با حجم سفارشی که به طرف قرارداد ارائه می‌شود، انتخاب می‌شود. در کترینگ شرکتی معمولا منو به درخواست طرف قرارداد تنظیم شده و خدمات به صورت روزانه و منظم ارائه می‌شوند.

کترینگ مراسم و جشن‌ها: خدمات این نوع کترینگ در مراسمات خاص مانند سمینارها، تولدها و عروسی‌ها ارائه می‌شود. پایداری این نوع کترینگ تا حدود زیادی به هماهنگی با مشتریان و برنامه‌ریزی دقیق بستگی دارد. ظرفیت مکان، تجهیزات و تعداد پرسنل متناسب با حداکثر حجم سفارشی که می‌توانید ارائه دهید، مشخص می‌شود.

کترینگ بیمارستان‌ها، قطارها، هواپیماها و کارخانه‌ها انواع دیگری از کترینگ هستند که ماهیت راه‌اندازی و خدمات‌رسانی آن‌ها تا حدود زیادی مشابه موارد توضیح داده شده است.

2. طراحی برنامه کسب و کار کترینگ

طراحی یک برنامه کسب‌وکار هدف‌مند و دقیق پایه و اساس موفقیت در هر کسب‌وکاری است. یک برنامه جامع شامل بخش‌های زیر است:

تحقیقات بازار

به کمک تحقیقات بازار می‌توانید اطلاعات مفیدی درباره ترجیحات و نیاز مشتریان خود به دست آورید و ضمن شناخت رقبا با روند بازار هم آشنا شوید. اطلاعات حاصل از تحقیقات بازار جهت تعیین قیمت‌گذاری و استراتژی‌های بازاریابی به کار می‌روند. تعیین اهداف راه اندازی کترینگ

اهداف بلندمدت و کوتاه‌مدت خود را به صورت واقع بینانه و قابل دستیابی مشخص کنید. جهت و مسیر کسب‌وکار شما با تعیین اهداف، واضح و روشن خواهد بود.

برآورد مالی و تخمین هزینه‌های راه‌اندازی کترینگ

به تخمین هزینه‌ها و درآمدهای حاصل از کسب‌وکار برآورد مالی گفته می‌شود. در ابتدا لازم است مشخص کنید برای راه‌اندازی کسب‌وکار به چقدر سرمایه اولیه زیاد دارید و در مقابل پس از طی چه مدت زمانی می‌توانید به نقطه سربه‌سر برسید. برآورد مالی می‌بایست موارد زیر را شامل شود:

درآمدهای پیش‌بینی شده

هزینه‌های ثابت شامل هزینه اجاره، تجهیزات، مجوزها

هزینه‌های متغیر شامل هزینه مواد اولیه، حقوق و دستمزد کارکنان

یکی از مهم‌ترین بخش‌های برنامه کسب و کار، تخمین هزینه‌های راه‌اندازی و اداره آن است. داشتن اطلاعات دقیق درباره هزینه‌های راه‌اندازی و اداره کترینگ، به شما کمک می‌کند تا دقیقا بدانید چه مقدار سرمایه نیاز دارید. این هزینه‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

هزینه تجهیزات: خرید تجهیزات مورد نیاز برای آشپزخانه

هزینه مجوزها: هزینه‌های مربوط به دریافت مجوزهای کاری و بهداشتی

هزینه مواد اولیه: خرید مواد اولیه غذایی و مصرفی

هزینه پرسنل: دستمزد و حقوق کارکنان

هزینه بازاریابی: هزینه‌های مربوط به بازاریابی و تبلیغات

3. انتخاب محل راه اندازی کترینگ غذا

انتخاب یک محل مناسب برای راه‌اندازی کترینگ، نقش زیادی در پایداری این کسب‌وکار دارد. محل کترینگ می‌بایست به اندازه‌ای بزرگ و مجهز باشد که بتوان تمام فرآیندهای کاری را به آسانی در آن انجام داد. از طرفی امکان دسترسی بالا به منابع و مشتری هم می‌تواند یک فاکتور مهم در انتخاب محل مناسب محسوب شود.

4. مدیریت مالی کترینگ

توانایی مدیریت مالی به شکل دقیق و صحیح سهم زیادی در موفقیت کسب‌وکار شما دارد. مدیریت مالی مناسب درآمدها و هزینه‌ها و تنظیم بودجه‌بندی اصولی، می‌تواند منجر به پایداری کسب‌وکار شود. برای این کار می‌توانید از نرم‌افزارهای مدیریت مالی و حسابداری استفاده کنید.

 



:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 18 دی 1403 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ساناز

در گذشته‌ای نه چندان دور، کارکنان یک شرکت وقت ناهار باید به فکر تهیه غذا میفتادند. سردرگمی کارکنان در وقت ناهار و پاسخ به این سؤال همیشگی که «ناهار چی بخوریم؟» از سخت‌ترین کارهای دنیا محسوب می‌شد. بعضی از کارکنان که بیشتر به فکر تغذیه خود بودند هم از شب قبل تدارک ناهار فردا را می‌دیدند و البته، این کار هم دردسرهای خاص خود را داشت. کم‌کم مدیران شرکت‌ها و سازمان‌ها به فکر تامین غذای شرکتی افتادند. حالا منوی غذایی متنوع جای خود را به غذاهای تکراری و همیشگی داده است.

مزیت های مهم غذای شرکتی

ممکن است به عنوان مدیر یک کسب و کار بارها نام کترینگ‌ها و شرکت‌های تهیه غذایی را شنیده باشید که در زمینه ارائه غذای شرکتی فعالیت می‌کنند. احتمالا در چنین مواقعی از خود می‌پرسید که چرا باید از خدمات این شرکت‌ها استفاده کنیم؟ ارائه غذای شرکتی به کارکنان چه مزیت‌هایی دارد که سبب شده مدیران شرکت‌های موفق دنیا به آن علاقه‌مند شوند؟ پاسخ این سؤالات 5 مزیت مهم غذای شرکتی است.

1. شکل‌گیری فرهنگ سازمانی سالم‌تر

ارائه غذای پرسنلی در شکل‌گیری فرهنگ غذایی یک کسب و کار نقش مهمی دارد. به همین دلیل، در سراسر جهان روز به روز بر تعداد شرکت‌ها و سازمان‌هایی که تلاش می‌کنند غذای سالمی به عنوان غذای سازمانی به کارکنان خود ارائه دهند افزوده می‌شود. صرف غذای شرکتی می‌تواند به فرصتی برای دور هم جمع شدن کارکنان تبدیل شود. این فرصت ارزشمند کم‌کم به شکل‌گیری یک فرهنگ سازمانی سالم و مؤثر در آن کسب وکار کمک می‌کند.

غذای شرکتی

2. تضمین سلامت کارکنان

کارمندی که تغذیه مناسبی دارد، فردی سالم‌تر، شادتر و دارای بهره‌وری بیشتر است. ارائه غذای شرکتی با اطمینان از دسترسی آنها به وعده‌های غذایی سالم در طول روزهای کاری به سلامت جسمی آنها کمک می‌کند. غذای سازمانی می‌تواند به کاهش غیبت، بهبود تمرکز و افزایش انرژی کارکنان منجر شود و تأثیر مثبتی بر بهره‌وری کلی کسب و کار بگذارد.

3. افزایش رضایت شغلی

امتیازاتی مانند ارائه غذای پرسنلی به کارکنان نشان می‌دهد که رفاه آنها برای شرکت در اولویت است. احساس ارزشمندی باعث می‌شود که کارکنان رضایت شغلی بیشتری داشته باشند. این موضوع برای ادامه همکاری کارکنان با شرکت اهمیت بسیاری دارد. در صورت افزایش رضایت شغلی کارکنان، شرکت نیازی به صرف هزینه برای استخدام نیروی انسانی جایگزین ندارد.

4. افزایش بهره‌وری و تمرکز

تأمین غذای کارکنان شرکت نیاز آنها به صرف زمان برای برنامه‌ریزی، آماده‌سازی یا تهیه وعده‌های غذایی در زمان استراحت برای ناهار را برطرف می‌کند. کارکنان می‌توانند به جای هدر دادن وقت خود برای رفع نگرانی مربوط به تهیه غذای هر روز، از زمان‌های استراحت در خانه یا محل کار برای تجدید قوا استفاده کنند. بنابراین، با تمرکز و بهره‌وری بیشتری به کار خود بازمی‌گردند. در دنیای پرشتاب تجارت، هر لحظه اهمیت دارد و ارائه ناهار شرکتی می‌تواند به استراحت بهتر کارکنان در وقت ناهار کمک کند.

مهم ترین معیار انتخاب غذای شرکتی چیست؟

ارائه غذای شرکتی به همان اندازه که برای کارفرمایان و کارکنان سودمند است، می‌تواند به مسئله‌ای چالش‌برانگیز تبدیل شود. در واقع، اگر غذای شرکتی به درستی انتخاب نشود، کارکنان پس از مدتی از خوردن آن صرف‌نظر می‌کنند. در نتیجه، روزهای کاری را بدون خوردن ناهار سپری می‌کنند یا در بهترین حالت، سراغ غذاهای آماده یا فست فود می‌روند. این عادات نادرست غذایی می‌تواند بهره‌وری آنها را کاهش دهد و با گذشت زمان، کسب و کار شما را به بن‌بست بکشاند.

برای اینکه دچار چنین مشکلاتی نشوید، باید بهترین غذای شرکتی را به کارکنان خود ارائه دهید. یک غذای سازمانی خوب 3 ویژگی مهم دارد.

1. منو غذای متنوع

غذای سازمانی در وهله اول باید منویی متنوع داشته باشد. چشیدن طعم غذاهای تکراری در هر روز نه تنها به افزایش بهره‌وری کارکنان کمکی نمی‌کند، بلکه باعث می‌شود که روزهای آنها بیش از پیش تکراری شوند. هیچ کسی دوست ندارد که هر روز همان غذای همیشگی را بخورد. بنابراین، یکی از مهم‌ترین معیارها برای انتخاب غذای کارکنان شرکت باید ارائه گزینه‌های جذاب در هر روز باشد.

ارزیابی سلیقه و ذائقه کارکنان پیش از انتخاب کترینگ یا شرکت تهیه غذا به شما کمک می‌کند تا شرکتی را انتخاب کنید که منوی غذایی متنوع بر اساس سلیقه و ذائقه کارکنان شما ارائه می‌دهد.

2. کیفیت غذا

برای اینکه کارکنان شما بهره‌وری بالا و عملکرد بهتری داشته باشند، باید به رژیم غذایی آنها توجه کنید. یکی از لازمه‌های داشتن رژیم غذایی سالم هم این است که غذای باکیفیتی داشته باشد. مصرف غذاهای چرب یا ناسالمی که در برخی از مراکز تهیه غذا به فروش می‌رسند، نه تنها به سلامت کارکنان شما کمکی نمی‌کند، بلکه در طولانی‌مدت سبب ابتلای آنها به بیماری‌های مزمن خواهد شد. بنابراین، اگر به فکر تهیه غذای پرسنلی هستید، باید کیفیت آن یکی از اولویت‌های اصلی شما باشد.

3. نحوه پخت و پز

شرایطی که غذای کارکنان شرکت در آن طبخ شده نیز اهمیت بسیاری دارد. شما به عنوان یک مدیر مسئول کیفیت غذایی هستید که در اختیار کارکنانتان قرار می‌گیرد. کیفیت این غذا هم به مواد اولیه‌ و نحوه پخت و پز آن بستگی دارد. در نتیجه، برای تأمین غذای کارکنان شرکت باید سراغ کترینگ یا مرکز تهیه غذایی بروید که فرایند آماده‌سازی مواد اولیه و پخت و پز غذاها را به صورت شفاف به شما نشان می‌دهد. به این ترتیب، می‌توانید از سلامت غذای کارکنان خود مطمئن شوید.

خرید آنلاین غذای پرسنلی و شرکتی

در عصری زندگی می‌کنیم که زمان در آن از هر چیزی مهم‌تر است. بنابراین، شما یا کارکنانتان باید بتوانید غذای پرسنلی را به صورت آنلاین سفارش بدهید و در بهترین زمان ممکن دریافت کنید. برای انتخاب سرویس آنلاین سفارش غذای شرکتی هم بهتر است ابتدا سرویس‌های مختلف را بررسی کنید. مطالعه قوانین این شرکت‌ها یا نظراتی که مشتریان قبلی درباره غذاهای آنها داشته‌اند، می‌تواند اولین قدم شما در این راه باشد.



:: بازدید از این مطلب : 21
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 12 دی 1403 | نظرات ()